Massivt egetræsgulv og gulvvarme

Gulvvarme fungerer fint i rum med egetræsgulve i massivt træMange som overvejer at lægge nyt gulv i sin bolig, og især når det drejer sig om trægulve, er ofte i tvivl om hvor vidt man kan lægge gulvvarme under trægulv som f.eks. under et massivt egetræsgulv.

Svaret er ganske enkelt – ”JA det kan man naturligvis godt”,  og under de rette omstændigheder er det en helt uproblematisk løsning.

I dag kan man købe alle mulige slags laminat- og lamelgulve – mange i ganske udmærkede kvaliteter, og med en ganske flot finish og look. Forhandlerne af disse produkter slår meget på at disse typer ”træ”-gulve er mere velegnet til gulvvarme end massive trægulve.

Det er ganske enkelt ikke sandt.

Rent faktisk er et massivt trægulv helt igennem fantastisk i kombination med gulvvarme – netop fordi et massivt trægulv stadig er et ”levende” produkt, fyldt med celler der er indrettet til bl.a. at opbevare og frigive varme og fugt når det er nødvendigt.

Det kan faktisk sammenlignes med de egenskaber vi finder i et natur stengulv, som jo også er et fantastisk materiale og anvende i sit hus i kombination med gulvvarme.

”Men vi har hørt at der er nogle leverandører der ikke anbefaler at bruge massivt trægulv sammen med gulvvarme”.

Hvis vi snakker om et trægulv der har en tykkelse på 30 mm. eller tykkere, så er det rigtigt at der kan opstå den situation at gulvvarmen kan have vanskeligt ved at komme op igennem trægulvet. Her vil det være nødvendigt at supplere med yderligere varmekilde så som radiatorer eller lign. I rummet.

Noget af det man skal være opmærksom på når man monterer et massivt egetræsgulv på et betongulv er at der skal være styr på fugt indholdet i betonen inden man begynder at montere trægulvet.

Man skal også være opmærksom på at et massivt egetræsgulv der består af brædder der har en bredde på 15 cm. eller derover, alle skal fuldklæbes på betongulvet.
Dog er det altid en fordel at fuldklæbe, da trægulvet bliver en samlet enhed med undergulvet. Altså opnås en optimal komfort på selve følelsen, men ikke mindst på støjen, som fordeler sig ned i de underliggende lag.

Inden man går i gang med at montere sit nye egetræsgulv, anbefales det at få en komplet montagevejledning hos det firma hvor man har købt sit trægulv og følger denne vejledning til fulde, så er man sikker på et godt og fremtidsikret resultat som vil holde i rigtig mange år ud i fremtiden.