Info om kakerlakker

kakerlakker - info om forebyggelse mod kakerlakkerHar du kakerlakker der hjemme, så er det en god idé at forsøge at få dem udryddet, da de kan være meget sundhedsfarlige at have i ens hjem. Som det natdyr kakerlakken er, ja så er den for det meste kun aktiv om natten og om dagen gemmer den sig hvor der er mørke og ikke mindst varme. De steder hvor man ofte finder kakerlakken, er steder hvor der både er varmt og mørkt, som f.eks. bag ved komfuret, køleskabe, fjernsyn og steder hvor de kan være i fred. De elsker nemlig varme og det er der de gemmer sig, især hvis samme sted er mørkt.

Kommer der kakerlakker i boligen, opdages det bl.a. ved, at deres afføring kan ses på gulvarealer og lugtgener. Især lugten går man ikke fejl af, den minder meget om lugten af mug. For at forhindre at kakerlakkerne i det hele taget kommer ind i boligen, er renlighed en nødvendighed, især de steder som er omtalt længere oppe i artiklen. Det er ikke altid det er nok med rengøring, men det er et af de steder man kan gøre en forskel selv.

Steder som man ofte springer over under rengøringen er steder som er svære at komme til, men det er noget man alligevel børe gøre alligevel med mellemrum. Undlader man at gøre det, sikre man optimale forhold for kakerlakken og det skal man helst undgå. Har man dem i sit hus, skal man huske de kan sprede sygdomme via deres ekskrementer, som er meget smitsomme og farlige for ældre, børn og folk med nedsat immunforsvar. Når det bliver mørks og kakerlakkerne igen bliver aktive, så er de forholdsvis nemme at finde hvis man benytter en lommelygte eller en anden form for centreret belysning.

I Danmark findes der flere forskellige arter af kakerlakker, som stort set alle sammen ikke er glade for fugtige omgivelser. Enkelte kakerlaktyper kan dog godt opholde sig i lettere fugtige rum som f.eks. badeværelser, kældre og andre lignende steder.

Kakerlakker søger der hen hvor der er mad og når de først har været i ens mad, skal man smide det ud, for det vil være meget smittefarligt.

Der er mange måder at forebygge mod kakerlakker, men primært gælder det om, at gøre vækst og livsbetingelserne så dårlig for dem som muligt. Man skal derfor sørge for, at de steder hvor kakerlakkerne gemmer sig, effektivt bliver lukket af så kakerlakkerne ikke kan komme ind.