Vælg det rigtige alarmsystem

I takt med, at der bliver begået flere og flere indbrud i danske hjem, vælger flere og flere danskere at investerer i et alarmanlæg.
Udvalget af alarmanlæg er stort, og der kommer hele tiden nye modeller og mærker med flere og flere muligheder, og derfor skal man gøre op med sig selv hvilken type alarmanlæg man har behov for.

Der findes i Danmark en række leverandører hvor der er tilknyttet en vagtordning og hvor alarmen er koblet til en alarmcentral. Denne type løsning er omfattet af en abonnementsordning hvor man betaler et fast månedligt gebyr.

Derudover findes der alarmer uden abonnement, og disse kan fungerer på mange forskellige måder. Nogle kan udsende alarmer via SMS til en række mobilnumre og andre igen er udstyret med kamera som optager enten video eller billeder som så f.eks. sendes via e-mail eller uploades til en server.

Alarmsystemer med udvendig sirene er ikke længere så udbredt idet, at lovgivningen kun tillader, at sirenen er aktiv i makimalt 3 minutter hvorefter den selv skal stoppe.

Om man vælger et alarmsytem uden abonnement eller en alarm tilkoblet en alarmcentral er der fordele og ulemper ved begge.

Et alarmsystem som er tilkoblet en alarmcentral med tilhørende vagtordning er betydelig dyrere i drift, men samtidig er man sikker på, at der kommer en vagt forbi og foretager en eventuel afdækning så en skade ikke forværres af, at huset står åbent over en længere periode ved f.eks. ferie.

Med et alarmsystem uden abonnement har man kun en indkøbspris og ikke nogen løbende udgift til drift, og har man en række personer der kan sendes SMS til ved indbrud, ja så er en sådan løsning for de fleste den mest anvendte løsning.

Vælger man et alarmanlæg uden abonnement, så bør man sikre sig, at man køber et anerkendt system således, at man på sigt har mulighed for at tilkøbe ekstra tilbehør ved en eventuel udvidelse af systemet og man altid kan få skiftet enheder der bliver defekte.